nuffnang ads

Tuesday, 8 March 2011

errr , dunno lah :(

assalamualaikum :) hai , thanks tuk sesiapa yang sudi membaca blog saya yang simple and blur . hehee ~ okay ? how about my blog now ? cool right ? or look feminime ? hahaha ~ edited by my sis , myra . thanks ya sis ! <3 ouh , you want know something ? my homework not finish yet ! but i still can online facebo0k and blogging . what i want to be ? don't follow my "perangai" ya . hahaha ~

today , back home early than mama and my sis . so , kononnya nak siapkan homework macam peka . but still not finish . hahaha ~ i don't know why . hehehe , actually i know . hahaha ~ macam apa je saya nie kan ? ouh ya , mesti kalian pelik ? tiba-tiba saya guna bahasa formal . saya pun rasa pelik . but buat-buat tak pelik . hahaha :) hurm , at school , dah siapkan additional mathematics and math mode . so , i can relax without looks the number . hahaha ~ rumusan bahasa ? sikit lagi . dalam proses . hehehe ~

hari ini cikgu-cikgu ramai tak masuk . ada hal masing-masing . andai kata saya ni bakal seorang guru , saya akan try masuk kelas . kecuali lah kalau ada sebab-sebab . cikgu-cikgu yang tak masuk ni semuanya ada hal . it's okay . ouh ya , tadi saya banyak tidur :P tak tahulah kenapa . tak adalah mengantuk sangat . maybe i am bored in the class . nak buat homework , malas sangat . so , sleep lah jawabnya .

you know something ? my friends at SARJANA will back to home on friday ! tak sabarnya ! uhibukunna <3
nak call anis , fadzlina , aima , fiqa , ayna !!! wah !!!! i'll count that day from today :) i very excited ! berkongsi cerita , bergossip . woowwww , dah lama tak buat ! hehee ~ yelah , kat sekolah baru nie . saya masih dalam menyesuaikan diri dengan keadaannya . macam form one ja *_^ hahaha

tadi , mama call . mama suruh ambil danish kat taska . hah ? what ? nak naik apa ? mama cakap , motor kan ada ? adoyaiiii , mama ! motor memanglah ada tapi minyak dan kuncinya nggak ada . hehhee ~ hurm , mama suruh naik basikal . hehe ~ seganlah . almaklumlah , dah lama tak bawa . asyik-asyik naik motor jap . so , saya pun cek basikal . ouh noooo ! angin tak ada , macam mana nie ? nak tahu macam mana ?? jalan kaki lah . nak buat macam mana . hahaha ~ penat kowt *_* berpeluh-peluh saya . danish dah membebel , bila nak sampai rumah ? hahaha , lawak-lawak :P

on the way nak balik nie , tiba-tiba ada anjing !!!! fuhh , seram kowt . dahlah saya bawak makanan time tu . memang rasa nak lari ja . tapi bila ingat orang cakap , JANGAN LARI NANTI DIA KEJAR ! hahhaa ~ so , saya pun berjalan dengan penuh selamba . padahal , dalam hati . HANYA ALLAH JE TAHU ! hahaha ~ danish dah merepek-repek sal anjing ultraman . wujud ke ? ni lah yang dinamakan kesan daripada menonton televisyen . hahaha ~ boleh pulak danish kata nak lari ? dia nak kakak dia nie kurus ke ? hahahah ~ penat saya menghalau anjing tuh , nasib baik waktu tu dah nak sampai rumah . kalau tak , tak tahulah apa yang bakal terjadi . syukur sebab selamat ^_^

i am hungry ! so hungry ! hari ni saya just makan roti high 5 and sosej at canteen . that's all . so , please give me food ! hahahah ~ mama baru balik kerja . hurm , kesian tengok mama . balik pukul 3-4 , penat kowt . ambil anak-anak lagi . hurm , cepatlah bulan 6 . boleh ambil lesen , senang mama . adik-adik leyh saya uruskan . insyaALLAH . tambah-tambah lagi mama dan abah nak pergi tunaikan kewajipan di makkah . TUNAIKAN HAJI , so , terasa tanggungjawab tu ada . sudahlah saya ni anak perempuan sulung , memang kena lah . penat ? sure-sure nya tapi saya suka :) practise to be a good wife and mother . ngeeeee ~

jam menunjukkan pukul 7.25 pm . so , saya minta diri dulu ya . kena selesaikan apa-apa yang patut . malam nie maybe tak ada post yang terbaru . hari ni saja dah dua post . malam nie nak fokus buat homework saja ! ouh ya , doakan khamis ni saya rajin berpuasa . saya tak buat lagi puasa 3 hari sebab nazar PMR . hurm , doakan yaw :) thanks , okaylah . that's all for today . for readers , thanks follow my blog :) and please leave your comment . okay ? bye bye , salam :)


p/s : sorry about my grammar . sangat teruk . hurm , homework banyak sangat . kertas graf tak ada ! hurm , kena keluarlah nie . ayoyooo , malasnya .

No comments: