nuffnang ads

Monday, 14 March 2011

jaga adik-adik ==(

assalamualaikum , hurm , tak bermaya dah . yelah , kena jaga adik-adik yang nakal . DANISH DAN ADAM :)


yang ni DANISH ,


ADAM ==)

danish terlelap sebenarnya , hehe ~ dia nak guna laptop , tapi fara tak kasi , jahat tak ? bukan apa , fara takut dia buka laman web yang mengarut . dia baru 6 tahun , tapi dah pandai cakap pasal kahwin . gatal tak ? jenuh tegur . adam pula , main apa ntah , sampai tidur . patutlah , check-check ada something yang wangi dalam pampers dia , terpaksalah fara menukarnya , ==( baunya menusuk kalbu :P hahahahaha ,

***********************************************************************
aish , kenapa adam menangis nih ? 

cik fara : kenapa menangis nie ?
adam : cakit idung . ( sambil genyeh2 hidung dia sampai merah )
cik fara : lah , kenapa pula ? masuk apa dalam hidung ?
adam : ( menangis jew )

adoiiii , buntu kot . kenapa dengan adam nie ? last-last fara suruh dia bersin . ada la dekat 10 kali dia bersin . atau lebih . tak kira lah pulak . tapi banyak kali lah jugak . tiba-tiba fara nampak something kat hidung dia . terus fara korek . hehehe ~ bunyi macam pengotor je . tak adelah , fara just nak cakap fara dah selamatkan hidung adam je . hehee ~ mula-mula fara ingatkan ubat stapler . cuak gila , tak pancing . dahlah mama dengan abah tak ada . fara pun tak tahu bende apa tu dan dari mana adam dapat . hurm , tu lah akibatnya kalau nakal sangat . 

bende tu dah keluar pun , masih tak nak tidur . sekarang dia tengah tengok upin ipin kat astro channel 615 .


eh3 , dah tengok cerita lain pulak . cerita mr bean . hahaha ~ lama fara tak tengok .


hahaha , ouh ya , adam nie baru 4 tahun . nakal sangat . tu yang sampai masuk hidung . hari tu kismis masuk hidung . habislah hidung mancung dia , asyik masuk bende je . kalau mama tahu , mesti dah membebel-bebel kat fara . sebab tak tengok adik . hehe ~ mana sempat nak tengok dua-dua ? udah lah nakal . hahaha

************************************************************************
danish sebenarnya nak tengok cerita ben 10 . hehe ~ alah , macam kat tv tak ada je . hehe ~ alasan je sebab tak nak bagi dia guna . nanti kalau jadi apa-apa kat laptop abang fara ni , mau mengamuk satu rumah .


apa yang menariknya tentang ben 10 nie ? bukan best pun , merepek je , tapi lagi merepek ultraman . haha !


menipu gila , hahaha ~ mempengaruhi budak-budak . cerita lawan raksasa . ULTRAMAN COSMOS ! ULTRAMAN DYNA ! ULTRAMAN NEXUS ! pe lagi ? banyak betui . padahal ada kuasa yang sama , pelik-pelik cerita nie . hehee ~

danish banyak beli cd ultraman , tapi semua dah tak boleh tengok . ada yang patah , ada yang hilang . memang tak jaga langsung . tapi bagus jugak . tak adalah 24 hours nak kena tengok ultraman je . jahat tak ? hehehehe ~

************************************************************************
okaylah , sebenarnya fara tak layan carto0n , tak tahulah kenapa . dulu layan , bila umur 12 tahun , jadi tak minat . memang sejak tu , bila cart0on je , fara pergi buat bende lain . hehe ~ okaylah , hari ini fara agak penat . sebab banyak kerja . kerja rumah pun tak terlepas jugak . adoyyy , malam nie fara tak nak jadi musang . mengantuk sangat + letih . susah juga jadi isteri dan mak ? hurm , baru fara faham :)

okelah , bye bye , salam :)


p/s : fara tak mandi lagi . hehe ~ sibuk urus rumah dengan adik2 sampaikan tak sempat uruskan diri sendiri . berBLOG ni pun , curi-curi jap . sebab mama baru balik . tapi lepas ni , mama kena mesyuarat lagi =(


No comments: