nuffnang ads

Wednesday, 30 March 2011

kenapa zaman sekarang macam ini ?

assalamualaikum , haiiii ~ hehe . esok sya tak datang sekolah . hehe , pemalas sekejap . eh , jap ! aku malas nak lembut2 dah , hahaha ~ so , sekarang aku kau jela erk . rase macam poyo sangat je . kih3

okay , sekarang aku nak tanya something lah .
KENAPA ORANG SUKA MENAYANGKAN RAMBUT AT FACEBOOK AND BLA BLA ???


yeah , memang tak dinafikan rambut korang memang cantik . sweet je tengok gambar korang tak pakai tudung . jeles dengan rambut korang . hehe ~ ouh ya , sebelum tu , post kali ini tak ditujukan kat mana-mana pihak . so , anggaplah ini nasihat dari hati yang ingin melihat korang menjaga makhota korang baik-baik .

maruah diri seorang perempuan mesti dijaga . sebab tu ISLAM menyuruh umatnya menutup rambut . lagipun , aku pernah baca satu artikel .

" nama pun makhota , so nak buat apa simpan ? "

ish , pelik pelik lah kome nie . sebab makhotalah , kita kena simpan elok2 . hanya untuk orang tertentu je boleh tengok . lagipun , korang tak rasa kesian ke at ur future husband ? hadiah korang untuk suami dah orang lain tengok iaitu RAMBUT !

okay , aku pun tidak sempurna , setiap makhluk yang dijadikan oleh ALLAH , semuanya tak sempurna , aku juga tak lari daripada melakukan kesalahan , aku juga lemah untuk melawan hasutan syaitan . aku juga masih gagal melaksanakan amanat NABI MUHAMMAD SAW ..

korang sedarlah , KORANG AKAN NAMPAK LEBIH MANIS , CANTIK , MENAWAN KALAU PAKAI TUDUNG ... buat perubahan itu slow slow aje , tak perlu terburu-buru . pedulikan apa orang cakap tentang perubahan kita ini . so , gud lux ! :)

okeylah , nak tulis lain tapi terbagi nasihat lak . hehehe ~ sorry tuk sesiapa yang terase . byebye , salam :)

No comments: