nuffnang ads

Sunday, 29 May 2011

selamat petang ^_^

assalamualaikum ,

hai korang . kih3 .. hari ini aku macam sengal sikit ye . hm , maybe malam ni aku nak tidur awal . hm , asyik-asyik tidur lambat jeh . kesian mata aku ni . lebam macam PANDA . kan ? kesian tak ? hm , cuti ini lah kita kena rehatkan badan , mata , tangan .. tapi aku saja buat anggota aku terseksa .. tak patut betul aku ni kan ? hm , so take care about your healthy !




alhamdulillah . thank you ALLAH . DIA masih memberi aku meminjam anggota ini tapi aku tidak menghargainya . hm , masyaALLAH . semoga aku akan lebih menghargai pemberian dari-NYA . amin :)

***************************************************************

oh ye , ustaz aku pernah cakap . kalau kita dapat musibah , bencana , dugaan atau apa-apa yang mendukakan hati , kita perlulah mengucapkan kata inalillahiwainnailaihir0jiun . * betul ke?* apa-apa jelah . hm , selalu orang fikir ayat tu cuma digunakan bila kita dapat tahu ada orang yang meninggal dunia . rupanya tak . so , amalkan mengucap kalimah itu dikala kita dilanda musibah or bla bla .

one more thing , sepatutnya bila kita dapat musibah or bla bla , we should say thank you to ALLAH because DIA masih menyayangi kita sebagai hamba-NYA . aku nak share cerita tapi aku lupe cerita tu macam mana . ini dari ustaz aku kat SARJANA . hm , kata beliau ... ade seorang nabi menangis apabila beliau tidak menerima dugaan , bencana dan bla bla . * nabi apa ?aku lupe . sorry deh :) * nabi nak hadapinya tapi kita merungut-rungut . bezakan antara kita dengan nabi ? yeah , kita memang tak boleh ikut sebijik-bijik macam  nabi tapi kita boleh amalkan apa yang diamalkan oleh nabi , betul tak ? setiap manusia tidak sempurna . sahabat-sahabat nabi pun lemah , cair dengan godaan syaitan . apatah lagi kita kan ?


entri kali ini , aku pun taktahu kenapa . alim . hm , tapi takpe jugak kan ? ni untuk ingatkan orang lain dan termasuk diri aku nih . aku pun masih lemah dengan hasutan , godaan bla bla syaitan durjana tuh ! sabor jelah . okay .. syaitan . blah lah dari hidup aku !

***************************************************************


okay , tata . ich liebe awk . HAHAHA . lupe lah .. salam <3

No comments: