nuffnang ads

Friday, 1 July 2011

imam muda dan akademik fantasia ?

assalamualaikum w.b.t ... heee

firstly , mabrukkun alaika kepada iman muda hassan kerana berjaya merangkul gelaran juara . mabrukkun alaika jugak kepada imam muda nazrul yang tidak kurangnya hebatnya dengan imam muda hassan .

secondly , apa kata korang ingat balek hadiah akademik fantasia dan imam muda . cuba bandingkan . ya ALLAH , sangatlah ketara perbezaannya . nasib baik akademik fantasia dah tak ada . memang saya pun layan jugak . tapi ikutkan suara bukannya sedap mana . * maaf andai ada yang terasa * ini cuma pendapat saya sahaja . setiap orang mempunyai pendapat yang berbeza-beza .dengar orang mengaji atau mengalunkan ayat-ayat suci al-Quran lagi bagus . mampu tenangkan hati dan minda . terasa beban semakin berkurang . betul tak ?


menyanyi tak salah , berhibur pun tak salah . malah nabi pun menggalakkan kita berhibur cuma tidak keterlaluan . ini menjadi salah apabila yang masuk itu adalah seorang wanita muslim . yang beragama islam . tak kesahlah tinggal di mana . sabah ke , sarawak ke , johor ke ... ALLAH telah pun tetapkan hukum bahawa suara perempuan itu aurat dan perlu menjaganya .


imam muda kali ini memang mendapat sambutan yang hangat . terlalu hotss . heee .. pemulaan imam muda kemuncak tadi memang gempak . dimulakan dengan membaca ayat-ayat suci al-Quran . kan bagus kalau Malaysia mengamalkan begini dan mengharamkan konsert . haha . tak boleh , bak kata orang nanti artis malaysia tak laku .kesian lah pulakkk . kang imam muda jugakkk yang laku .. hehehe ..

apa-apapun , sama-samalah kita buka minda , gunakan akal dan fikiran kita . fikirkan . kiamat makin hampir . sedarkah kita akan hari itu ? sempatkah kita bertaubat sebelum tibanya hari kiamat ? tepuk dada tanya iman :) okaylah , wassalam :)

No comments: