nuffnang ads

Wednesday, 17 August 2011

aku tak tahulah .


assalamualaikum ,

sudah lama tangan ini tidak menaip dan mengkhabarkan berita serta mendiamkan diri . bukan kerana diri ini terlalu sibuk tetapi gara-gara masa yang banyak menyekat . biasalah bulan puasa , balik sekolah saja rasa nak tidur . penat tetapi tak tahu yang membuatkan penat .

bagaimana kita mahu meneruskan suatu hubungan itu jika hati kita tidak pasti ? bagaimana cara untuk istiqamahkan hati ini ? bila terkenang semua kenangan lalu , terasa diri ini telah memungkiri satu prinsip satu janji . tewas ? adakah tewas perkataan yang sesuai dengan diriku ? tewas dengan hati dan dek nafsu diri sendiri ! kenapa kita menyedari kesalahan kita lambat ? kenapa ? kadang kala aku merasakan aku hanya mementingkan diri sendiri !

alangkah indahnya jika masa boleh diundurkan . tapi malangnya masa itu emas . betapa ruginya diri ini kerana telah banyak membuang masa dan membuat perkara yang tidak penting ! alahai lemahnya hamba-MU ini YA ALLAH . apa yang aku rasa kini , semuanya beban bagiku .aku tidak tahu kenapa . sehinggakan aku rasa diri ini tidak berguna ...tak patut aku beremosi di blog kan ? tapi inilah yang aku rasa . aku rasa berat . aku tak mampu YA ALLAH .

jika aku diberi peluang , aku ingin mengundurkan masa di mana aku masih berpegang prinsip aku . ya rabbi , aku memang tewas ! orang tak mengenaliku sepenuhnya , hanya melihat dari segi luaran tetapi tiada siapa yang tahu apa yang aku rasa ... apa yang aku pendam ... betullah kata orang .. kegembiraan di wajah mampu menutup segala keresahan , kesedihan .


so konklusinya jangan sedih-sedih . kita happy jelah . buang masa kita melayan perasaan yang sering mendera hati dan jiwa kita . alahaiiii tangan dan mulut boleh berkata demikian , tetapi hati ? lain pula katanya . okayyy , nurfarah syazana jangan bersedih lagi ! 


*******************************************************************************************************

esok ada teknik menjawab sejarah SPM . huhu , cuak pulak rasanya . yelah , baru tingkatan 4 , dah ada teknik menjawab .. siapa tak takut ? rasa macam tahun ini pulak nak ambil exam . okayyy lah , habis waktu onlineee , salam ,, tatattatata :D

No comments: