nuffnang ads

Friday, 27 January 2012

SAHABAT :")

assalamualaikum .

sahabat , aku tahu aku jauh dari kau sekarang . tapi tak bermaksud aku lupakan kau :") aku sentiasa ingat kau dan sentiasa nak tahu perkembangan hidup kau sekarang . but you make me shocked :)

kenapa kau sanggup buat macam tu dan kenapa kau dengan senangnya meletakkan kesalahan engkau atas diri orang lain ??? kenapa sahabat ? why ? hm sumpah terkejut , rasa nak marah , rasa nak pergi jumpa kau and LEMPANG ! nak bagi kau sedar . sampainya hati kau buat macam tu ?!

sahabat , apapun tentang kau , aku terima dengan ikhlas :) bagi aku , berkawan biarlah jujur . aku tak peduli langsung dengan harta kau , rupa paras kau . tak perlu tarik perhatian kawan sebegitu rupa wahai sayangku :) tak perlu menipu . tak adil kalau kau berbuat begitu . tak adil buat diri kau yang selalu menipu diri sendiri . tak adil wahai sahabat :)

kepercayaan mudah dibina tapi sukar membinakan semula 
andai kepercayaan itu ditarik semula :)

kalau betul , kami yang menyebabkan kau menipu . kami mintak maaf . tapi seriously tak adil . takpe lah , kau tunggu suatu hari nanti . aku akan jumpa kau ! aku akan bertanya semula pada kau . satu soalan saja :)

kau ikhlas ke berkawan dengan aku selama nie ?

apapun , aku masih sudi berkawan dengan kau walaupun kau begitu :) aku ikhlas terima kau . sebab bagi aku , tiada manusia pun di muka bumi ini yang sempurna :) friend , i still loving you walaupun apa yang kau telah buatkan . aku juga tahu manusia boleh berubah . dan aku tahu kau boleh berubah :) i know you can do it :) peluang hanya datang sekali , tapi mungkin akan berkali-kali jika dapat dipertimbangkan . so , appreciate peluang kau untuk berubah :)

kau sepatutnya bersyukur . walaupun kau buat macam tu , mereka yang dekat dengan kau masih sudi berkawan dengan kau walaupun tak macam dulu . apatah aku yang jauh dari kau ni :) masih sudi wahai sahabat :) bak kata khaulah azwar : takde siapa yang berhak menghukum kau , biarlah yang maha ESA yang menentukan :) 

apapun , aku doakan kau berubah . dan aku doakan kawan-kawan yang lain sudi memaafkan dan menerima kau sebagaimana sebelum kau membuat pengakuan itu semua :) aku doakan sebab aku sayang kau . aku tak nak kau dipulaukan sebab generasi 9 kan baik-baik belaka . buat sahabat-sahabat yang lain , mungkin aku tak rasa apa yang korang tengah rasakan . lebih menyakitkan kan ? aku faham :) setiap orang ada kelemahan diri sendiri :) dan bukan mudah untuk membuat pengakuan sebegitu yang telah dipendamkan selama lima tahun . aku tahu , kalau aku bersama korang . aku akan buat benda yang sama . memulaukan dia . tapi sekarang kita kena positif . apapun POSITIF :)

kita makin besar , makin terbuka . dan kita tak boleh lagi bersikap childish . sometimes , kita perlu childish , but just untuk menghiburkan hati sendiri dan kawan-kawan . kita nak periksa tahun ini , janganlah kita membebankan dengan perkara yang bukan berkaitan pasal pelajaran . cuba terima , okay girls ? huhu aku tahu aku ni cuma bercakap dari jarak jauh , aku tak boleh nak merasai apa yang korang rasakan . tapi kita dah berkawan lima tahun . sesungguhnya ALLAH nak menguji tahap kesabaran kita semua tahun ini :") sebab DIA sayangkan kita semua :)

kalau ada yang tak puas hati , boleh terus cakap dengan aku :) aku terima sebab aku tak rasa :) buat SAHABAT , berubahlah . aku yakin kawan-kawan kita akan terima kau :) seadanya . sekiranya kepercayaan itu terbina sekali lagi , hargainya :) jangan hancurkan semula . jadilah diri sendiri dalam bersahabat :) tak ruginya kalau kita bersifat jujur :) tak ruginya kalau kita ikhlas dalam bersahabat . aku tahu kawan -kawan kita bukan materialistik . aku yakin tu :) jangan nak selalu nak sama dengan apa yang orang lain buat . kalau kau takde , tak semestinya orang tak mahu berkawan dengan kau :) kan ?

sampai sini saja lah :") kbai assalamualaikum .

credit for : seorang sahabat yang aku sayang gila-gila , yang aku rindui :")

3 comments:

seetynoeyeda said...

sayangg farahh <3

seetynoeyeda said...

apo yang terjadi neyh?

farah syazana said...

nanti ada masa aku story kat kat kau yang :")