nuffnang ads

Saturday, 12 May 2012

generasi Y

Assalamualaikum..

Hai semua.Selamat tengahari.Selamat busuk to me.Because I belum mandi.Yiiiiiii :) Hahaha Last night,I tengok jadual SPM.So takutlah ceritanya.Tak ready dari segi fizikal dan mental.Macam mana nak jawab?Hm tengoklah keputusan SPM nanti.Haoooii....


Jumaat lepas,I exam Pendidikan Islam.Seriously,I jawab ikut ingat je :) SMile sudah.Hehe..Bukan nak cakap pasal exam.Just terfikir.Kenapa kita tak makan kucing?Euu macam sedap je bunyi kan?kan?Haha alangkah nikmatnya makan sate kucing,kucing masak merah,kari kucing....yummm yummm.Hahaha


Dan kita semua tahu,benda yang kita tak boleh makan tu semuanya lazat.Contoh macam khinzir...Yes,sekarang kita geli.Tapi sometimes kita sendiri tak sedar yang kita makan khinzir jugak.Betul tak?Sebab I pun macam tu.Why?Anybody can help me?Give answer.Jawapan dari kawan saya,mungkin sebab kucing ni ada gigi taring.Hm betul.Tapi kenapa?Haha payah kan jadi generasi Y..Suka bertanya sampai kita sendiri takde jawapan untuk soalan kita.So fikir-fikirlah.


Okay,cerita lain pulak.Hm kenapa bila kita baca something yang boleh influenced kita,kita akan terfikir macam-macam?Dan sometimes apa yang kita fikirkan benda yang betul...Something benda yang baik buat kita dan mungkin juga pada orang lain.So bila I baca buku "Jadilah Wanita Yang Bahagia"...Setiap patah perkataan tu mengandungi maksud yang mendalam dan membuatkan I terfikir.I wanna to be happy :) Orang sangkakan kita ni happy,tapi kadangkala kita alpa.Kita lupa.KIta tak bahagia pun.Kita cuma berpura-pura bahagia.Ini terjadi pada I.Selalu gelak,ceria and buat orang tergelak,tapi sebaliknya I tidaklah segembira luaran.


Untuk melakukan sesuatu yang menakutkan memanglah takut,tapi lama-lama rasa takut itu akan pergi jua.Betulkan ayat ni?I terfikir dan terus terfikir.Dan I tak mahu buat keputusan yang salah.Tapi I takut.I takut kalau-kalau keputusan itu akan mengecewakan hati orang lain...Melukakan hati orang lain..Sungguh kita takkan mengetahui perasaan hati orang lain terhadap kita.


So,temanlah daku berfikir :) Ini saja,kbai :)

No comments: