nuffnang ads

Thursday, 21 November 2013

sedih.

Assalamualaikum. Aku sedih sangat. Sebabnya?

Mama : kakak, mama ade meeting jumaat ni. Mama dah agak dah. Mesti ade kerjeee.
aku : oh okay.

Dalam hati dalam twitter aku benci benci mama jadi cikgu. Alah cikgu sekolah rendah je. Tapi KAU ORANG BUAT MAMA AKU MACAM TAKDE FAMILY JEEEEEE!!!!! HUHHH....kau org boleh senang lenang dgn duit rakyat,org bawahan kerja bagai kan nak riak tapi gaji ala kadar. Whattttaaaaa kome ni. Ah sakai...

Aku nak mama abah hantar aku jumaat ni.
Tapi abah je boleh hantar aku.
macam gedik je kan. Tapi kesah pulak aku.
aku nak mama hantar aku.
sangat.

Aku nak kaya,
biar mama rehat kat rumah.
takpayah kerja lagi.
biar mama abah duk dating dengan bunga je.
biar aku je tanggung mama abah.
janji diorang ade masa untuk aku.

Aku nak mama abah yang selalu ade bila aku perlu.
kekadang aku jeles tengok anak orang lain dapat rasa masakan mak setiap hari.
aku, adik2 aku banyak makan luar.
sampaikan tak tahu nak makan apa.
tak kesah laa ikan sardin ke,ikan kering ke,aku nak je.
asalkan makan kat rumah.
tapi aku faham,
mama abah sibuk cari duit untuk aku dan adik2.
untunglah korang yang selalu dapat makan kat rumah selalu.

Teacher aku bagi satu essay untuk tugasan.
tajuknya, eating at home or eating at restaurant. And then discuss.
majority discuss makan kat rumah. Aku?
hahaha. Sampailah kawan aku tanya kenapa kau buat makan kat restaurant?kan susah.
aku jawab memang susah, tapi aku dah memang selalu makan luar sampaikan aku lupa macam mana makan kat rumah.

Aku nak mama abah yang selalu bising kalau aku dapat result yang tak berapa okay.
sebab bila mama abah just okay je dengan result aku,aku takde rasa nak usaha lebih..
tapi aku tahu mama abah selalu sibuk sampaikan tak sempat nak marah atau tegur anak2 dia.
aku jeles dgn korang yang ade parents macam ni.
Mama kata aku kena bersyukur dapat mama yang tak bising pun bila tahu result aku.

Haa mama abah aku sibuk.
tapi diorang still boleh layan aku.
Manja kan aku.
aku memang manja.
sangat,
Hmmmm

Bila mama ngadu mama penat,
aku sedih.
sebab mama penat cari duit untuk anak2 dia.
sebab tu aku nak kaya.
Aku nak mama rehat.
melancong seluruh dunia.
takyah fikirkan nak cari duit lagi.
hanya enjoy dalam hidup di samping mencari bekalan akhirat.

Tersumbat dah hidung aku sebab nangis. Haha.
aku lupa bawak diary balik. So terpaksa laaa kau mulutkecikisya tuk layan aku. Haha

Orang atasan perlu fikir dalam2 sbelum arahkan org bawahan. Sempatkah org2 bawahan ni nk spent time dgn family diorng, fikirlah sikit.

Okaylah. Terasa lega menangis. 

No comments: