nuffnang ads

Friday, 14 March 2014

4 weeks to go!

Assalamualaikum rakyat Malaysia, :P haha

Lama tak update blog, sedar tak sedar dah nak habis matrik dah pun. 4 minggu je lagi..emm
Malaysia makin sakit.
Makin dicemari.
Makin banyak masalah.
Jerebu. MH370. Bomoh? Kes Datuk Seri Anwar Ibrahim. Denggi. Kemarau.
Semua masalah datang dari diri kita sendiri.
Betapa kita lupakan Allah ketika kita senang. Betapa pentingnya dunia untuk kita. fikir kanlah. :)
Kita kena muhasabah diri. Kenapa semua ini terjadi? Balasan-Nya kah? disebabkan kita sentiasa lupa dan leka dengan dunia ? moh fikir yong and yob :)


PSPM 2 around the corner. Taaaapiii still malas. kenapaa ye? sebab aku tahu aku dah nak habis matrik kut. haha pening laa nak isi UPU, USM bagai ni. tak tahu nak sambung apa. emm tapi apapun aku yakin setiap yang kita rancang kadangkala tak baik untuk kita, malah perancangan Allah itu lebih benar untuk kita.

Semoga pesawat MH370 dan penumpang2 selamat dijumpai. Semoga Malaysia cepat sihat.Semoga orang yang benar akan menang. Semoga Allah maafkan kita, Semoga Allah meredhai setiap perkara yang kita lakukan. Amin :)

Lastly, pray for me for PSPM 2! doakan aku dapat masuk universiti yang aku nak. doakan aku sentiasa menjadi hamba yang soleh, anak solehah, sahabat baik, pelajar cemerlang dan berjaya dunia akhirat. okay? hihi Hanya Allah yang akan balas semuanya. Amin!

Meneruskan misi untuk mengemaskini UPU dan USM! hahaha kboi.....

#Orang balik, aku stay je kat KMM ni T.T

No comments: