nuffnang ads

Wednesday, 18 February 2015

Happy 2015!

Assalamualaikum and hai! haha dah nak habis bulan februari,baru nak update pasal happy new year. manusia akan berubah termasuklah aku, tak akan ketinggalan. kalau dulu rajin sangat update blog sampai kena pinjam lappy abah, and now even ada my own lappy, perasaan malas tu menjadi-jadi. haha
.
.
sometimes aku tak update blog because I don't have any idea to write. haha *so sad* sometimes sebab aku tak nak throwback, well. bila kau buka sesuatu yang penuh dengan kenangan, kau akan throwback. so blog ni,macam-macam hado. dari aku single, ade partner, and then clash..and then try to get in special relationship and then failed and lastly solo je. haha penuh suka duka. sebab lainn aku tak update, busy. busy apa? busy with my life. busy planning for future. busy to improve myself. busy to success. all about that, emm
.
.
tahun ini, masuklah aku ke series doplohan. dan aku macam tak percaya sebab aku still rasa aku seorang budak kecil yang tak tahu menahu pasal dunia ni. haha perasan kecik lagi. hehe so biasalah, bila umoq masuk series doplohan, orang mula mencari-cari pasangan. mula serius dalam perhubungan. tapi aku entah. aku terasa nak cari, tapi bila pikir balik "aku tak sesuai lagi". hahaha seriously aku takut. aku rasa rugi. sebab bercinta berapa lama sekalipun, even tiada jodoh, it still NO. kang frust tertonggeng. so bila "bercinta" dah sesuai dengan aku, aku harap orang tu tak jumpa aku dulu tapi jumpa mama abah aku dulu :)


seriously aku syukur sangat sebab aku dikelilingi sahabat-sahabat yang selalu mengingatkan pasal mati. alhamdulillah. ingat mati lebih terkesan dalam hati aku sejak Tok guru Nik aziz Nik mat meninggal dunia. Beliau meninggal dalam keadaan yang cukup indah,cukup bekalan, sedangkan aku? Tak tahu apa yang aku sudah bekalkan untuk di akhirat kelak. apepun, al-Fatihah untuk Allahyarham Tok guru :)
.
.
orang nak tahu result sem satu aku. haha result teruk sebab tak cecah 3. cuba kalau cecah 3, konfirm aku bagitahu.tapi actually aku dah bagi hint. so aku harap next semester aku akan lebih focus, lebih belajar, lebih berjimat, lebih menghargai masa, lebih yakin dengan diri sendiri dan lebih rajin. result kalau okay macam mana sekalipun, kalau kau takde skill dalam komunikasi, kau takkan dapat kerja jugak. so result kena okay dan semangat keyakinan yang tinggi! :)
.
.
.
bila dah lama tak update, macam ni lah jadi. macam-macam ditaipnya. haha sebab tak tahu bila pulak akan update blog. sebab susah nak menjana "rajin" untuk update belog. ni sebab cuti sem, ada la jugak wifi laju. kalau dah balik U nanti, nak buka blog pun loading. hahaha takpelah,nanti aku update kau ye blog.
.
.
selamat malam. doakan terbaik untuk kau, farah :) You can be the best among the best. you can do it. you can't give up easily. you need to struggle. you can be successful person. gain more motivation, gain more knowledge. gain more "bekalan akhirat". assalamualaikum :)

p/s : happy new year! LOL hahaha

No comments: