nuffnang ads

Wednesday, 22 April 2015

Hai!

Assalamualaikum. Lama tak mereput meraban kat blog since baby mati haritu. Eceh macam sebelum ni kau selalu je lawat blog yang dah berhabuk ni. Em. Busy :P

Carry mark EE aku sikit sangat weh! Sedih tak terkata 😭. EE stand for electrical electronic. Em aku kena belajo hard sikit mulai dari sekarang. HAH! KELAUT. HAHAHA hisyy, boleh jadi sebab pointer aku jatuh sebab EE. CUKUPLAH DENGAN CAD AND COMPUTER PROGRAMMING --'  BOTH aku tak suka nak ngadap. Amende la farah. Kos engineering kan, opkos la kena ngadap benda alah ni yang dimata kau takde function untuk dibelajor. Hahahahahaha :P

Sem ni banyak keluar. Duit pun keluar. Belajor kelaut. Result ke sungai. Lalu nangis sendirian. Eceh ayat hahaa. Takpe, ada masa lagi untuk score. Fighting farah syazana 😘  

Semakin panjang umur, semakin leka dengan dunia, semakin lupa pada Tuhan Yang Esa. Penghijrahan bukan senang. Tambah2 zaman moden sekarang. Aku salute dengan orang yang dapat istiqamah untuk berhijrah ke arah kebaikan. Sedangkan aku, mengambil masa yang lama untuk istiqamah. Mungkin sebab hati ni kotor sangat. Maybe. Who knows. Only Allah know. Hati ni tak lah kental mana. Sometimes iman naik, and sometimes it can be down. So, moga aku sentiasa diberi kekuatan untuk beristiqamah..

Last topic for this entry, kahwin awal. People around me are always nagging to get married early. It's not wrong. But for me, I have many things to take care. But if my jodoh,my soul dah ditemui, why not kahwin? Lama-lama bercinta pun sometimes takde gunanya. So, point aku kat sini, aku nak cari pasangan aku yang memang ditakdirkan jadi suami aku,imam aku. Aku kalau boleh tak nak membuang masa pada yang tak pasti. Redha tu penting. Crush tu ade la. But tu lah. If he is my future husband and then it's bonus for me. Luls. Kaitan sangat. Hahahaa okay. Bab cintan cantun laju je. Emm 😌

Selamat pagi. Assalamualaikun ✌        

No comments: