nuffnang ads

Friday, 22 May 2015

Pikir baik-baik!

Assalamualaikum. Selamat pagi. Hihi ( waktu sekarang pukul 3.03 a.m. ) haha. They hv their own stories. Love story. Family story. Friends story. Ok, stop bebel. Ihiks

Ada kawan aku tanya something yang OMG. Haha

Hamba Allah : farah, if ade orang masuk pinang kau, kau terima ke?

Aku : of course. (without thinking anything, Bcos I think there's nobody will propose me,ahaha 😅😅)

Hamba Allah : are you serious,farah? (perghh kaget sangat kawan aku ni. Kihkih)

Aku : yelah *muka selamba badak* hahaa

Habis je conversation tu, ada laaa dalam dua hari lepas tu. Ada  sorang mamat which is my senior, tanya yang aku ni still available ke tak. Sebab dia ingat aku dah engaged, what?! Haha kau hingat kelakor ke? Haha. So guys, pakai cincin tak semestinya perempuan tu dah tunang, sometimes kami pakai as a protection. From u guys. Haha!

Dia ni memang slumber tak tahu nak cakap tahap apa. Dia nampak fon aku,(well,fon aku sentiasa merata-rata haha) and then dia pegi miskol nombor dia. Kejadah. Aku tertipu ketika ini. Emm 😌 style amek nombor fon ke 😕

Ok, sambung cerita balik. Dia ajak pergi makan kat McDonald.  Hahaa almaklum, mcd je termashur kat pekan ni. Tempat pakjib. Emm 😌 then, dia cakap itu pun kalau sudi. Waktu tu aku dah start gelabah. Serious. Sebab sebelum tu, dia cakap kalau available nak masuk meminang. Kah! 😂 terus aku teringat kat kawan aku tu dan aku nak jerit kat dia , "WEH AKU TAK READY WEHHH.AKU TAK SANGGUP DIPINANG SEKARANG." HAHAHAHA 😅😅

Aku harap dia cuma bergurau. Sebab seram sejuk rasanya 😂😣  lagi satu, aku tak percaya lelaki lagi tua dari aku. Haha sebab aku rasa diorang ade niat jahat. Haha. Weh teruk gile aku judge orang 😓 dia, takdalah tua mana pun. Beza 4 tahun je dengan aku. Kah! But sorry, to call you "abang" is no.

The moral of the story, think first before you act. So, aku dah dapat jawapan. Untuk dipinang sekarang, jawapannya tidak. Sekian. Haha! 

1 comment:

Ika said...

OMG! Dah boleh kahwin dah. XD