nuffnang ads

Tuesday, 22 December 2015

terusik kah hati?

Hi baby. lama tak update story kat you beb. sorry, tak ada masa utk update. beb, aku nak ada orang faham aku. nak ada orang sayang aku. nak ada orang rindu aku. layan aku. bukan nak cakap aku tak dapat semua tu.. cuma rasa ni mungkin beza. rasa ingin dicintai dan disayangi. orang kata umur 20 ni macam2 kita fikirr. nak kahwinlah. nak bercinta. nak cari duit. banyak! tapi tengok dari macam mana kita handle semua benda ni.

beb,kawan2 dah ramai dah kahwin and nak kahwin. aku ni calon pun takde. terganggu jugak lah emosi. sebab kiri kanan depan belakang have their own partner. sedangkan aku? kekadang keliru. aku nak cerita masalah dengan siapa. apa aku patut buat. ya. mungkin aku patut dekatiNYA lagi.

terusik ke hati ni? aku tak tahu itu rasa apa. aku tak tahu itu cinta ke mainan nafsu ke. aku taktahu macam mana nak bezakan.

bila aku dah menaip-naip ni, baru aku dapat idea. I should learn more about my god. my only god,Allah.  terukkan aku. nak jodoh tapi solat lambat. nak jodoh tapi taktahu bila ajal akan dtg menjemput aku.  Ya Allah,ampunilah dosa hambamu ini. yang terlalu seronok dengan dunia dan terlalu mengharap jodoh tu datang tanpa memikirkan mati yang mungkin lebih hampir dengan aku. jauhilah aku dengan perasaan yang berbolak balik ni. jauhilah aku dari mainan hati ini. janganlah Kau benarkn hati ini terusik oleh lelaki2 yang belum tentu jodohku. matikanlah aku dalam iman. jadikanlah aku ank yang solehah. amin.

Perasaan. jauhilah aku. Jangan ganggu aku untuk capai cita2. cita2 utk akhirat dan dunia. tenanglah farah. benda yang baik akan datang kemudian. capai yang lain dulu 💪💕

No comments: