nuffnang ads

Friday, 15 January 2016

Welcome babies ♡

Hello! السلام عليكم. 你好。 selamat malam. hehehe

14 Januari 2016.
Selamat datang ke dunia ini,babies! hehehe and well done my gemuk. You did it! beranak jugak si gemuk ni setelah semua orang tak sure dia preknen ke idok gara-gara perutnya tak besor mana. hahahahahaha.

pagi tu,aku was-was je nengok si gemuk ni. asyik kehulur kehilir je. siap meow2 lagi. sebelum ni, nak dengar suara dia punyaaaaa la payah. tapi harini macam bersuara terlebih pulak dia. hahaha aku pun cakaplah kat abah yang si gemuk ni nak beranak before abah pegi kerja. tapi abah tak percaya 😑😑😑

takpelah. abah tak nak percaya. sebab dah risau dia beranak kat mana-mana dalam rumah ni, baik aku prepare tempat untuk dia meneran which is my room 😐 cari kain baju yang tak nak pakai dah. bakul. tutup kasi gelap. sebab aku google, dia cakap kucing ni nak beranak mesti gelap and takde orang boleh ganggu dia. tapiiiiiiiiiiiii kan..........

SI GEMUK YANG KACAU AKU TENGOK TV! 😂😂 duk meow2 kat ak. bila aku ikut dia masuk bilik, elok je dia duduk dalam bakul tu. 😡😡😡 gemuk, aku nak tengok sha & shah tau tadi 😑 ok abaikan. first aku check, takde apa2 pun. tapi bila kali kedua check, I sawwwwwwww it. Her first baby!!! but unfortunately umur baby tu tak panjang. aku dah kalut sebab baby tak bunyi. huhuhuhuhuhu apa lagi, kalut call abah suh balik. Hahahahaha 😂😂😂

Yes, aku marah abah sebab dia tak percaya aku yang si gemuk nak beranok! 😤 kejut syafiq pun, dia tak percaya. mana tak marah, sebab aku taktahu nak buat apa. I'm not ready yet to see all these things. hahahaha 😅😅😅

sambil tunggu abah balik, sempat si gemuk ni meneran kat depan aku 😐 ohmaigaddd. my first time tgk kucing beranok. hahahahaha gelabah itik rasanya 😁😁😁 memang tak sempat nak rakam pun. hahaha

lepas dia meneran, dia masuk balik bakul tu. em aku biarkan dia jilat anak dia dulu. ingatkan sekor. rupanya dua ekor. tah bile dia keluarkan lagi sekor tu. hahaha

so, I'm happy because my gemuk dah jadi mummy 😍 my gemuk tak marah aku kalau aku pegang babies 😄 hehehhee penat tau bagi support kat gemuk. siap cakap cemni lagi....

"You can do it gemuk! You beranak, you jilat anak you and then I akan belanja you makan sesedap!"

HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAA. K DIA MACAM FAHAM AKU. KEHKEH. LEPAIH BERANOK, AKU CAKAP PULAKKK....

"GOOD JOB GEMUK!!!!!! AWAK BERJAYA!"

And seriously aku cakap benda ni. huhuhuhu

okaylah. penat jadi bidan and support si gemuk ni beranak. hahaha 😂 selamat malam 😙



No comments: